Suoja kemikaaleilta

Jos käsitellään öljyjä ja kemikaaleja ilman suojakäsineitä, käsiin tulee ihovaurioita ja aineet vaurioittavat hermostojärjestelmää ja sisäelimiä. Lisäksi kemikaalit voivat aiheuttaa ihoärsytystä, yliherkkyyttä tai syöpymiä. Kaikki Tegeran kemikaalisuojakäsineet on testattu kemikaali- ja mikro-organismiriskejä vastaan sekä hyväksytty EN 374 -standardin mukaisesti. Kemikaalikäsineiden käyttöaika on useimmiten enintään työvuoron, mutta saattaa myös olla erittäin lyhyt.

Kemikaalisuojakäsineen valintaan liittyviä tärkeitä asioita:

Käsinemateriaali, joka suojaa hyvin tietyltä kemikaalilta, voi suojata hyvin heikosti kemikaaliyhdisteiltä.

Kemikaalisuojakäsineet on pääsääntöisesti tarkoitettu kertakäyttöisiksi eli niitä ei saa käyttää uudelleen.

Käytetty käsine on kemikaalien saastuttama ja tällöin käsineen käytöstä on vaarana, että iho altistuu epäterveellisille aineille.

Korkeampi lämpötila lyhentää kemikaalin läpitunkeutumisaikaa.

Yleisesti ottaen materiaalin paksuntaminen pidentää läpitunkeutumisaikaa.

Kun kemikaali on absorboitunut (imeytynyt), se jatkaa tunkeutumistaan suojakäsineen läpi. Tämä tapahtuu molekyylitasolla eikä siksi ole nähtävissä paljain silmin.

Parhaankin käsineen suoja heikkenee, jos siihen tulee mekaaninen vaurio tai kemikaali on päässyt tunkeutumaan sen kudoksen läpi.

Voimakkaasti syövyttävät kemikaalit voivat tuhota käsinemateriaalin hajottamalla sen ennen ilmoitettua läpitunkeutumisaikaa.

View as Ruudukko Luettelo

18 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

18 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
© 2020 Protukku